Revero

Karma Revero är en amerikansk hybrid-GT. Bilen har totalt 403 hästkrafter och över 1300 Nm i vridmoment. I framkant av bilen finns en förbränningsmotor på 261 hästkrafer. En 2- liters fyrcylindrig motor med turbo. Baktill i bilen sitter två elmotorer om totalt 142 hästkrafter. Bilen har en el-räckvidd på 80 km, vilket är långt ur ett hybridperspektiv på dagens bilmarknad. I kombination med förbränningsmotorn utgör de tre motorerna tillsammans en räckvidd på 500 km.

Hur fungerar det?

Motorn framtill fungerar som en generator till de två elmotorerna baktill, som i sin tur driver bilen, det är alltså ingen drivlina från motorn till bilens bakaxel. Det resulterar i att bilen alltid uppnår full effekt och därmed 403 hästkrafter, oavsett om den är laddad med el. Tack vare plugg-in tekniken så laddar man bilen med el, antingen via en trefas-anslutning eller i ett vanligt eluttag. Som komplement har bilen även ett sol-cellstak. Det laddar både 12-volts batteriet samt batterierna till bilens elmotorer. Det ger en körsträcka motsvarde 75-100 mil per år av solenergi.

Unik design

Samtliga av modell Revero är handbyggda i Kalifornien, i USA. Bilens utseende är extremt säreget och liknar inget annat av vad som finns. Det är en estetiskt tilltalande design med vackra linjer och former. En bil för den som vill köra något annat, utöver det vanliga.

“One of a kind emblem”

Handmålat emblem, vid liknelsen av en solförmörkelse

Dess körteknik

Bilen har tre olika kördynamiska lägen; Stealth (100 % el),Sustain (kombinerat, övervägande del är el), samt Sport, där bilen utnyttjar alla motorer för maximal effekt. 0-100 averkas på 5,4 sekunder. I den senaste teknologin som är implementerat i bilens infotainmentsystem finns också möjligheten att personligfiera bilens inställning, till vad man själv vill. Du kan även anpassa hur mycket el bilen ska regenerera under körning, genom att anpassa det som heter Regen 1, Regen 2 samt Regen 3.

0-100

5,4 sekunder

Callisma (Karma Sweden) ligger i Täby centrum på plan 1. Hör gärna av dig vid frågor eller av instresse för provkörning. Kontakta oss på: 08 755 15 15