Camaro

Jämfört med föregångaren som anlände 2009 är nya Camaro faktiskt både storleksmässigt och viktmässigt mindre. Totalvikten har minskat med 90 kg tack vare att Chevrolet använt sig av mer aluminium i konstruktionen. Vridstyvheten har även ökat med 28 procent enligt Chevrolet.

Nya Camaro är även sex centimeter kortare, två centimeter smalare och tre centimeter lägre än utgående generation fem. Axelavståndet har minskat med fyra centimeter.
Designmässigt är likheterna med föregångaren många, även om i stort sett varenda karossdel är nyutvecklad. För att göra nya Camaro så aerodynamisk som möjligt har Chevrolet spenderat 350 timmar i vindtunnel för att finslipa formerna. Något cW-värde nämns dock inte.

Camaro handlar helt om känsla, vilket syns i allt från de djupt infällda framlysena till de skulpterade bakre skärmarna. De tidlösa linjerna har förskönats med ny design – t.ex. de nya LED strålkastarna och de omarbetade bakljusen – som ger dig en sportbil med perfekt balans mellan form och funktion. Oavsett om du tittar på motorhuvens nya profil eller den välkända nätgrillen, kommer du att upptäcka råstyrka, spektakulär design och den rena, otyglade själen som är inneboende i Camaro.

Camarons 6,2l V8-motor ger 453 hk när den kopplas till en 6-stegad manuell växellåda, eller em 8-stegad automat växellåda. Den självständiga fjädringen baktill och den variabla servostyrningen ger en nervkittlande körupplevelse.

Konfigurera din Camaro här.