V12 Vantage S

Sedan lanseringen 2009 har Aston Martin V12 Vantage varit varumärkets mest sportiga och brutala modell. Man kombinerade den mest kraftfulla motorn med den smidiga och aerodynamiska karossen hos Vantage och lyckades skapa en verkligt potent sportbil som vann respekt hos både förare, ägare, återförsäljare och media.

Nu, fem år senare spänner man bågen ännu högre och adderar ett S efter att ha gjort förbättringar främst inom dynamik, prestanda och personaliseringsprogram. Det är ingen slump att modellen släpps i samband med 100-års jubiléet och man ser den snabbaste serieproducerade Aston Martin som byggts genom tiderna som ett viktigt statement för framtiden.

Toppfarten uppges till 330 km/h och växellådan är nyutvecklade Sportshift III som ger blixtsnabba och i princip steglösa växlingar. Aerodynamiken är förädlad och designen har utvecklats mot att bli ner distinkt och aggressiv. Nya grillen, med inspiration från CC100 Concept Car i kolfiber, i kombination med markerade luftintag på huven maximerar kylningen via luftflödet samtidigt som det ger bilen en kaxig attityd. Den blivande ägaren till en Aston Martin V12 Vantage S har flera valmöjligheter när det kommer till att ge bilen ett personligt och individuellt uttryck. Som exempel kan nämnas Carbon Exterior Pack, Black Satin finish lättviktsfälgar, lättviktsstolar och Carbon Interior Pack.

Länk till broschyr.